Schilder: "Ajax dwong af dat we terug moesten"

30 september 2012, 00:00   Bijgewerkt: 29 september 2012, 23:51

Dat FC Twente in de ArenA zo defensief speelde was de verdienste van Ajax. Het was helemaal niet de bedoeling van de Tukkers om zo op de defensie te leunen, benadrukt Robbert Schilder. "Ajax dwong dat af", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl.

FC Twente kwam als koploper naar de ArenA en had deze competitie nog geen punt laten liggen, maar speelde daar niet naar. Het voetbalde angstig en leek te spelen op 0-0, maar volgens Schilder was dat niet het plan. "We kwamen niet voor een punt, we kwamen om een goede wedstrijd te spelen", zegt de middenvelder. "Ajax dwong af dat we terug moesten. Maar omdat ze niet echt kansen creëerden, was dat op zich prima."

Schilder vindt het vooral zonde dat zijn ploeg te weinig deed met de ruimte die er soms lag. "In balbezit hebben we veel te weinig gebracht. Met name in de tweede helft was er best wat mogelijk, maar we sprongen te slordig om met de kansen die we kregen."

Net in een fase dat FC Twente een paar keer dicht bij de openingstreffer was, sloeg Ajax toe. Christian Eriksen schoot de bal vanaf een meter of twintig achter Twente-keeper Mihaylov. "Ajax is effectief geweest", verzucht Schilder. "Ze scoorden net op het moment dat wij beter in de wedstrijd kwamen. Maar goed, dat is ook een kwaliteit."

Schilder vindt het daarom niet onterecht dat Ajax het duel won. "Ze hebben het goed gedaan. Bij vlagen was ik best onder de indruk van de manier waarop ze speelden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen