Mourinho: "Ajax tactisch beter geworden"

2 oktober 2012, 21:30   Bijgewerkt: 2 oktober 2012, 21:40

In 2010 (0-4) en 2011 (0-3) had Real Madrid relatief weinig moeite met Ajax in de Amsterdam ArenA, in de Champions League. Coach José Mourinho verwacht dat het woensdag een stuk lastiger zal gaan voor De Koninklijke. “Het wordt moeilijker om tegen Ajax te scoren. Ze zijn aan het CL-niveau gewend en zijn ook tactisch beter geworden. We zullen dus op de toppen van onze kunnen moeten spelen.”

Mourinho neemt Ajax uiterst serieus. Dat bleek wel uit zijn bezoek van afgelopen weekend aan Ajax- FC Twente (1-0). “Ik probeer mijn werk zo goed mogelijk te doen. Daarom was ik afgelopen weekend in Amsterdam. Je kan een wedstrijd beter live dan op televisie zien”, legt Mourinho uit op Ajax.nl. “In het stadion zie je alles toch vanuit een ander perspectief. Bovendien heeft Ajax een aantal nieuwe namen ten opzichte van onze laatste ontmoeting. Ze zijn beter voorbereid op de Champions League. En ook Frank de Boer heeft weer een jaar meer ervaring als coach. Ik denk daarom dat het voor ons een lastigere wedstrijd dan vorig jaar zal worden.”

Dat komt ook door de aanwezigheid van Christian Poulsen, meent Mourinho. “Ajax heeft goede vervangers gehaald voor de spelers die afgelopen zomer vertrokken zijn. Neem bijvoorbeeld Christian Poulsen. Hij past eigenlijk niet in de Ajax-filosofie, maar maakt het team wel sterker. Poulsen zorgt voor de balans.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen