Groep E: Chelsea op schot, Juve niet langs Shaktar

2 oktober 2012, 22:44   Bijgewerkt: 3 oktober 2012, 00:30

Titelverdediger Chelsea heeft uitgehaald in de Champions League. De Londenaren zegevierden dinsdag in Kopenhagen met 0-4 bij FC Nordsjaelland. Juventus kwam in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen Shaktar Donetsk.

Nordsjaelland, met Joshua John in de basis, probeerde het Chelsea wel lastig te maken en in de beginfase lukte dat ook aardig, maar na ruim een half uur brak Juan Mata de ban. De Spanjaard schoof binnen op aangeven van Frank Lampard. In de laatste twaalf minuten maakten de Engelsen er een monsterzege van.

Met een rake vrije trap, via de binnenkant van de paal, maakte David Luiz er in de 79ste minuut 0-2 van. Drie minuten later combineerde Chelsea zich naar 0-3, met Mata als eindstation. In de 88ste minuut bepaalde Ramires de eindstand op 0-4. De Braziliaan schoot van dichtbij binnen, na een voorzet van zijn landgenoot Oscar.

In Turijn sloten Juventus en Shaktar Donetsk af op 1-1. Alex Teixeira zette de Oekraïners na 23 minuten verdiend op voorsprong, met een schot in het dak van het doel. Onder de arbitrage van Bas Nijhuis had Juventus aan twee minuten genoeg om langszij te komen. Leonardo Bonucci scoorde uit een corner van Andrea Pirlo.

Twee weken terug speelde Juventus ook tegen Chelsea gelijk. De Oude Dame staat derhalve derde in groep E, met twee punten uit twee duels. Shaktar en Chelsea gaan met beide vier punten aan kop. Debutant Nordsjaelland is nog puntloos.