Schorsing Suk herzien en al bijna ten einde

5 oktober 2012, 10:10

Hyun-Jun Suk kan na dit weekend weer meedoen bij FC Groningen. De schorsing van de Zuid-Koreaanse spits is, na protest van de club, door de KNVB herzien. Het gevolg daarvan is dat de straf er na het duel van komende zondag tegen Feyenoord op zit.

Suk kreeg op 17 september rood in de wedstrijd van Jong FC Groningen tegen de beloften van PEC Zwolle. Hij kreeg een schorsing van vier duels opgelegd, maar deze had betrekking tot het tweede elftal. In die periode zou hij ook niet mogen spelen voor het eerste, wat betekende dat hij zes duels van het eerste team zou moeten missen.

FC Groningen tekende bezwaar aan tegen die straf en vond dat de schorsing er na vier duels van het eerste elftal op moest zitten. "FC Groningen stelde zich op het standpunt dat Suk als een eerste elftalspeler dient te worden gezien, omdat de spits tot dan toe in alle vijf de competitiewedstrijden in de Eredivisie een rol had gespeeld en Suk gezien zijn contract onmogelijk als Beloftenspeler kan worden beschouwd", stelt de club.

De KNVB kon zich vinden in dat standpunt en besloot de straf te herzien. Dit weekend tegen Feyenoord zit de aanvaller zodoende zijn vierde en laatste duel schorsing uit.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen