Van der Vaart, Afellay en De Jong terug bij Oranje

Ger
5 oktober 2012, 12:11   Bijgewerkt: 5 oktober 2012, 13:34

Rafael van der Vaart, Ibrahim Afellay en Nigel de Jong keren terug in de selectie van het Nederlands elftal. De drie internationals vielen vorige maand nog af voor de wedstrijden tegen Turkije en Hongarije. Bondscoach Louis van Gaal doet opnieuw geen beroep op Gregory van der Wiel, deze zomer van Ajax naar Paris Saint Germain ging. Hij geeft voor die positie de voorkeur aan Ricardo van Rhijn en Daryl Janmaat.

FC Twente-verdediger Douglas komt wederom niet in aanmerking voor een debuut in Oranje. De geboren Braziliaan is voor de tweede keer op rij buiten de twintigkoppige definitieve selectie gevallen. Ook Vurnon Anita en Bas Dost zijn afgevallen. Ruben Schaken en Kenneth Vermeer hebben wel een invitatie gekregen voor de WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra (12 oktober) en Roemenië (16 oktober). De vleugelspeler en doelman maken hun debuut in de selectie van het Nederlands elftal.

Arjen Robben en Joris Mathijsen zijn er in eerste instantie niet bij wegens blessures. Het tweetal sluit mogelijk volgende week echter alsnog aan voor het duel met de Roemenen. Jordy Clasie en Adam Maher voegen zich op hun beurt bij Jong Oranje in verband met een belangrijk duel in de play-offs. Ook zij sluiten later mogelijk nog aan.

Definitieve selectie Nederlands elftal:

Doel: Maarten Stekelenburg (AS Roma), Kenneth Vermeer (Ajax), Michel Vorm (Swansea City)

Verdediging: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Nick Viergever (AZ), Ron Vlaar (Aston Villa)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Schalke 04), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (AC Milan), Kevin Strootman (PSV), Rafael van der Vaart (Hamburger SV)

Aanval: Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Jeremain Lens (PSV), Luciano Narsingh (PSV), Robin van Persie (Manchester United), Ruben Schaken (Feyenoord)

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen