Schorsing Juve-coach Conte fors gereduceerd

5 oktober 2012, 16:49   Bijgewerkt: 6 december 2012, 14:05

Antonio Conte keert nog dit jaar terug op de bank bij Juventus. De schorsing van de trainer is teruggebracht van tien tot vier maanden, waardoor hij vanaf 8 december weer al zijn werkzaamheden mag uitvoeren. Dat houdt in dat hij een dag later, op 9 december, in de dug-out mag plaatsnemen bij de competitiewedstrijd tegen Palermo.

Conte kreeg deze zomer een schorsing van tien maanden opgelegd omdat hij op de hoogte zou zijn geweest van matchfixing, maar dit niet gemeld had bij de Italiaanse voetbalbond. Dit zou gebeurd zijn in de periode dat Conte hoofdtrainer van Siena was.

Conte heeft altijd gezegd onschuldig te zijn en vocht zijn schorsing aan bij het TNAS, het hoogste orgaan in Italië. Het TNAS trok zijn straf niet in, maar kortte deze wel flink in. Conte kan hierdoor al over ruim twee maanden weer op de bank plaatsnemen.

Tijdens zijn schorsing mag Conte de trainingen van Juventus leiden, maar niet op de bank zitten bij wedstrijden. Zijn assistent Massimo Carrera neemt dan zijn taken over.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen