Bosz vol lof over Zwolle: "Voetballende ploeg"

5 oktober 2012, 18:22

Heracles Almelo neemt het dit weekend op tegen PEC Zwolle. Een wedstrijd tegen een promovendus, op papier zou dat drie punten moeten opleveren voor de Heraclieden. Coach Peter Bosz is echter op zijn hoede. Hij is onder de indruk van de manier waarop PEC Zwolle zich tot dusver dit seizoen heeft gemanifesteerd, zowel uit als thuis.

"Ik vind dat PEC Zwolle een aantal keren meer verdiende dan het kreeg", zegt Bosz op de officiële website van zijn club. "Tegen Vitesse missen ze vlak voor tijd een penalty, anders pakken ze een punt. En tegen FC Groningen heb ik ze zelf gezien, daar hadden ze meer verdiend. Die hadden ze ook kunnen winnen. Thuis hadden ze zomaar vier punten kunnen hebben en dat ze uit vijf punten hebben gehaald is knap", vindt hij.

Bosz verwacht dat de toeschouwers in de Overijsselse hoofdstad zaterdag een open wedstrijd te zien krijgen. "PEC Zwolle is een voetballende ploeg. In De Kuip waren ze bijvoorbeeld in de eerste helft beter dan Feyenoord. Ook afgelopen weekend tegen Willem II waren ze de bovenliggende partij, qua voetbal en qua spelopvatting. Ze spelen verzorgd voetbal. Beide clubs kennen hun beperkingen, maar proberen binnen de mogelijkheden wel progressie te maken. Er staan twee ploegen tegenover elkaar die willen voetballen, dus ik denk dat het een leuke wedstrijd wordt. Wij hopen de stijgende lijn door te zetten, want ik vind dat we aardig aan het voetballen zijn", aldus de coach.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen