Wuytens: "Onze fans en onszelf blij gemaakt"

8 oktober 2012, 07:15   Bijgewerkt: 7 oktober 2012, 18:21

FC Utrecht bewees zondag in de Amsterdam ArenA dat het niet voor niets na acht wedstrijden keurig in de subtop van de Eredivisie staat. Op bezoek bij landskampioen Ajax pakte de ploeg van trainer Jan Wouters een punt (1-1) en daarom viel weinig op af te dingen. “We hebben het juiste karakter getoond”, vindt verdediger Jan Wuytens.

Heel florissant zag het er niet uit voor FC Utrecht. Anderhalve week nadat het voor eigen publiek in de KNVB Beker kansloos met 0-3 van Ajax verloren had, kwam het ook in het competitietreffen in de ArenA snel op achterstand. Al na zes minuten leek FC Utrecht een verloren wedstrijd te spelen in de hoofdstad, maar het tegendeel bleek waar. FC Utrecht knokte zich terug in de partij en op het behaalde punt viel niets af te dingen. Daar hadden de bezoekers, gezien het spelbeeld, het volste recht op.

“De hele ploeg verdient een groot compliment”, zegt Wuytens tegen FCUpdate.nl. “Na die vroege 1-0 leek het een zware dag te gaan worden, zeker omdat de herinnering aan de bekerwedstrijd nog vers was. Maar na een kwartiertje kwamen we beter in ons spel en gingen we zelf meer voetballen. We hebben het juiste karakter getoond door niet op te geven, maar ons juist door goed voetbal terug in de partij te vechten.”

Door de remise is FC Utrecht nu al vijf competitieduels op rij zonder nederlaag tegen Ajax. De vorige vier keer dat beide teams tegenover elkaar stonden won FC Utrecht, nu pakte het dus een punt. “Iemand zei net al tegen me, best teleurstellend zo'n gelijkspel tegen Ajax”, grapt Wuytens, verwijzend naar de vier zeges van de laatste twee seizoenen. “Maar zonder gekheid, we zijn er niet mee bezig tegen wie we spelen en hoe vaak we van een bepaalde ploeg winnen. Wij moeten het hebben van goed voetbal en een over mijn lijk-mentaliteit. Tegen Ajax was dat vandaag allebei aanwezig.”

Wuytens en zijn teamgenoten konden het punt in de ArenA niet vieren met de eigen aanhang, want die was niet welkom in Amsterdam. Op de opmerking dat zijn elftal zondag in ieder geval heel veel fans in Utrecht blij gemaakt heeft, een goed resultaat tegen het in Utrecht gehate Ajax is voor hen belangrijker dan tegen welke andere ploeg dan ook, knikt de Belgische verdediger instemmend. “Inderdaad. Maar onszelf ook.”

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen