Plek in Oranje-selectie 'bonus' voor Van Rhijn

8 oktober 2012, 12:00

Gregory van der Wiel komt bij Paris Saint Germain inmiddels regelmatig aan spelen toe, maar voor hem heeft bondscoach Louis van Gaal geen plekje gereserveerd in de Oranje-selectie voor de komende WK-kwalificatiewedstrijden tegen Andorra en Roemenië. De eigenzinnige keuzeheer geeft voor de positie rechts achterin nog altijd de voorkeur aan Feyenoorder Daryl Janmaat en Ajacied Ricardo van Rhijn.

Van Rhijn, in de vorige interland tegen Hongarije basisspeler, vindt het een opsteker dat hij weer het vertrouwen krijgt van Van Gaal. “Ik had ook gezien dat er drie rechtsbacks in de voorlopige selectie zaten”, zegt hij tegen FCUpdate.nl. Van die drie moest er dus eentje afvallen en dat is, enigszins verrassend, Van der Wiel geworden. Van Rhijn: “Het is niet zo dat ik er al op reken dat ik er bij zit, voor mij is een plekje in de definitieve selectie een bonus. Iedere keer dat ik er bij zit, is mooi. Dat voelt nu dus ook zo.”

Dat Van Gaal de 21-jarige rechtsback van Ajax verkiest boven Van der Wiel, die toch jarenlang min of meer onomstreden was in het Nederlands elftal, vervult Van Rhijn met trots. “Het is een mooi compliment”, zegt hij. “Ik heb in ieder geval nu weer een mooie anderhalve week voor de boeg. Die ervaring die ik bij Oranje opdoe, kan ik weer in mijn rugzak stoppen. En over anderhalve week meld ik me weer fris en fruitig bij Ajax.”

De Oranje-selectie, met Van Rhijn, werkt vanavond om 18.30 uur in Katwijk zijn eerste training af. Vrijdag staat in de Rotterdamse Kuip de wedstrijd tegen Andorra op het programma, vier dagen later wacht in Boekarest het treffen met de Roemenen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen