Japan thuis onderuit tegen Bulgarije

9 mei 2006, 16:08

Japan lijkt nog lang niet klaar voor het WK. De ploeg van bondscoach Zico kreeg dinsdag een flinke tik te verwerken van Bulgarije, dat in Osaka met 1-2 te sterk bleek. Het oefenduel tussen beide landen maakt deel uit van een drielandentoernooi, waaraan ook Schotland deelneemt.

Bondscoach Zico was na afloop van het duel, waarin zijn ploeg al binnen 53 seconden op achterstand kwam, niet blij. "We hebben volledig terecht verloren. We hebben niet slecht gespeeld, maar we hebben de kansen die we kregen niet benut. Als je zo veel kansen laat liggen, is het logisch dat je verliest."

Japan, dat zonder haar 'Europese' spelers speelde, kwam diep in de tweede helft op gelijke hoogte door een doelpunt van Seiichiro Maki. Dit doelpunt leek voldoende voor een gelijkspel, maar in blessuretijd besliste Hristo Yanev anders. De invaller knalde een vrije trap vanaf dertig meter snoeihard achter de Japanse doelman Yoshikatsu Kawaguchi.