Van Hanegem: "Droevig niveau tegen Andorra"

15 oktober 2012, 09:00

Oranje won vrijdag ook zijn derde WK-kwalificatiewedstrijd. In De Kuip werd Andorra met 3-0 verslagen. Oud-international Willem van Hanegem werd echter niet heel warm van het spel van het Nederlands elftal, zo schrijft hij in zijn column in het Algemeen Dagblad.

“De vertoning van het Nederlands elftal tegen Andorra was naar mijn idee van een onthutsend en droevig niveau”, stelt De Kromme. “Het was zo ontzettend plichtmatig allemaal. Neem een voetballer als Nigel de Jong, die ik bewonder en van wie we weten dat hij van grote waarde is in een team dat sterker is dan de tegenstander. Niets van gezien. Hij kreeg de bal, kaatste die terug en schoof een metertje of drie, vier op. Het feit dat hij de bal kreeg, vond ik al raar. De eerste bal van achteruit moest naar Van der Vaart of zelfs Huntelaar. Je moet de tegenstander opzoeken in zijn laatste linie en daar voetballend het gevecht aan gaan. Huntelaar had welk record dan ook aan flarden kunnen schieten en koppen. Ik werd er gewoon kwaad van.”

“De rest van Europa gaat steeds aantrekkelijker voetballen, Spanje en Duitsland worden steeds leuker om naar te kijken en wij houden vier man achterin tegen Andorra. Tegen Andorra! Zo krijgt iedere tegenstander hoop tegen ons, dat is toch niet de bedoeling? Ik weet ook wel dat we ons waarschijnlijk kwalificeren voor het WK, dat is bij Van Gaal heus wel in goede handen, maar laten we ons alvast voorbereiden op Brazilië in 2014. Daar zullen we weer moeten laten zien hoe goed onze voetballers zijn. De basis daarvoor leg je in wedstrijden tegen Andorra en morgen tegen Roemenië. Laten we dat alsjeblieft niet vergeten met zijn allen.”

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen