Van Persie over debuut: "Miste een grote kans"

16 oktober 2012, 10:45

Hij staat al op zeventig interlands en is al jaren één van de sterren van het Nederlandse voetbal, maar ook voor Robin van Persie was er een moment waarop hij debuteerde in Oranje. Dat was op 4 juni 2005 tegen Roemenië, de tegenstander van vanavond.

Van Persie maakte zijn debuut in de Kuip, als invaller voor Ruud van Nistelrooy (foto). De uiteindelijke eindstand van de WK-kwalificatiewedstrijd tussen beide landen, 2-0, stond toen al op het scorebord. Heel veel van zijn debuutwedstrijd kan Van Persie niet terughalen, al staat één ding hem nog heel helder voor de geest. "Ik had moeten scoren", lacht de spits tegen FCUpdate.nl. "Ik kreeg een grote kans, maar miste. Daar baalde ik ontzettend van, want ik had heel graag willen scoren in mijn debuutwedstrijd."

Op zijn eerste doelpunt in Oranje hoefde Van Persie overigens niet lang te wachten. "Drie of vier dagen daarna scoorde ik wel, tegen Finland", weet de aanvaller nog. Op dat moment was Van Persie nog lang geen grote meneer in het internationale voetbal. "Dat was aan het eind van mijn eerste seizoen bij Arsenal, ik kwam eigenlijk net kijken."

Opvallend genoeg maakten in juni 2005 tegen Roemenië, naast Van Persie, nog twee spelers hun debuut in Oranje. Theo Lucius en Barry Opdam werden door de toenmalige bondscoach Marco van Basten als nieuwelingen direct in de basis gezet. Naast Van Persie deden met John Heitinga, Rafael van der Vaart, Dirk Kuyt en Nigel de Jong nog vier spelers mee die ook tot de selectie behoren voor de wedstrijd van vanavond.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen