De Jong en Van Persie in basis Oranje

16 oktober 2012, 19:00   Bijgewerkt: 16 oktober 2012, 21:56

Robin van Persie is tegen Roemenië weer de spits van Oranje. De aanvaller van Manchester United krijgt van bondscoach Louis van Gaal de voorkeur boven Klaas-Jan Huntelaar, die tegen Andorra zijn kans kreeg. Centraal op het middenveld speelt Nigel de Jong, waardoor Jordy Clasie op de reservebank moet plaatsnemen.

De keuze voor Van Persie werd al verwacht, maar Van Gaal zorgde maandag tijdens de laatste training voor verwarring door tijdens een afwerkvorm Huntelaar een voorhoede te laten vormen met Jeremain Lens en Luciano Narsingh. Beide PSV'ers staan inderdaad in de basis, maar Huntelaar zit op de bank. Het middenveld van Oranje is hetzelfde als tegen Andorra, dus met Nigel de Jong, Rafael van der Vaart en Kevin Strootman. Rechts achterin speelt Ricardo van Rhijn op de plek van Daryl Janmaat.

Roemenië treedt in precies hetzelfde elftal aan als afgelopen vrijdag tegen Turkije, toen het knap met 0-1 won. Routinier Adrian Mutu begint dus opnieuw op de reservebank. Gheorghe Grozav is op papier de enige spits, Roemenië speelt in een soort 4-5-1.

De wedstrijd tussen Roemenië en Nederland begint om 20.00 uur Nederlandse tijd.

Opstellingen

Roemenië: Tatarasanu; Rat, Tamas, Bourceanu, Chriches; Marica, Torje, Goian, Pintilii, Stancu; Grozav

Nederland: Stekelenburg; Martins Indi, Heitinga, Vlaar, Van Rhijn; Strootman, De Jong, Van der Vaart; Lens, Van Persie, Narsingh

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen