Oranje zet reuzenstap richting Brazilië

16 oktober 2012, 21:51   Bijgewerkt: 16 oktober 2012, 22:13

Met de overtuiging die past bij een vice-wereldkampioen is Oranje op weg naar het WK van 2014 in Brazilië. De ploeg van bondscoach Louis van Gaal kreeg de kolkende National Arena in Boekarest stil door Roemenië met 1-4 te verslaan en staat na vier wedstrijden alleen en met ruime voorsprong aan kop in kwalificatiegroep D.

Twijfels waren er genoeg, toen Louis van Gaal deze zomer het roer om gooide bij Oranje. Er moest vernieuwd worden, dat was duidelijk na het mislukte EK. Maar vernieuwingen kosten meestal tijd en dat was er niet, omdat Nederland in de maanden september en oktober aan moest treden tegen Turkije, Hongarije en Roemenië, de drie grote concurrenten in deze WK-kwalificatiegroep.

Een doelpunt van Ciprian Marica, na slecht ingrijpen van John Heitinga en Kevin Strootman, bracht de hoop even terug in de Roemeense harten, die deze vervloog snel weer. Na een fraaie pass van Van der Vaart werd Luciano Narsingh ten val gebracht door Tamas, waarna scheidsrechter Thomson naar de stip wees. Van der Vaart schoot de toegekende penalty zuiver in de hoek.

De winst in Boekarest brengt Oranje niet alleen op twaalf punten, minstens zo belangrijk is dat het alle concurrenten al verslagen heeft. Met minimaal twee goals verschil bovendien, waardoor Oranje zich in het restant van de cyclus zelfs een kleine nederlaag kan permitteren. De nieuwe, verjongde ploeg van bondscoach Louis van Gaal staat sinds dinsdag met één been in Brazilië. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen