Canada uitgeschakeld na 8-1 nederlaag

17 oktober 2012, 00:49

In het vrouwenvoetbal behoort Canada al jaren tot de subtop van de wereld, maar in het mannenvoetbal bakken de Noord-Amerikanen er vooralsnog weinig van. Ze hadden zich dinsdag (lokale tijd) naar de laatste WK-voorronde kunnen spelen, maar ze verpestten het grandioos. Bij Honduras werd met 8-1 (!) verloren.

De top twee van elke poule plaatst zich voor de laatste kwalificatieronde, waarin zes landen om drie WK-tickets strijden. Canada had aan een gelijkspel voldoende om verder te bekeren.

Dat zat er echter geen moment in. Binnen een half uur stond het al met 3-0 achter en uiteindelijk mondde de wedstrijd uit in een ongekend hard pak slaag voor de Canadezen. Jerry Bengtson (3), Costly (3) en Walter Martinez (2) scoorden voor Honduras, dat samen met Panama naar de volgende ronde mag.

Honduras en Panama eindigen in groep C samen bovenaan met beide elf punten. Canada, dat slechts één keer deelnam aan een WK (1986, uitgeschakeld in de poulefase), komt één punt tekort en wordt dus derde. Cuba pakte maar één punt. De top twee van de andere twee groepen wordt later vannacht pas bekend.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen