Luirink: "Ik wacht het allemaal rustig af"

Ger
10 mei 2006, 14:00

Voor Gijs Luirink smaken de onverwachte successen met FC Groningen dit seizoen extra zoet. De 22-jarige verdediger raakte in augustus 2004 zwaar geblesseerd en stond daardoor een jaar aan de kant. Na zijn rentree groeide hij uit tot een belangrijke schakel in de stuntploeg van trainer Ron Jans. FCUpdate.nl sprak met Luirink, die door zijn goede spel in de belangstelling staat van AZ en Ajax.

Twee seizoenen geleden nam Groningen de talentvolle verdediger over van FC Volendam. In zijn eerste competitieduel voor de club uit de Martinistad sloeg het noodlot toe. Luirink liep een afgescheurde kruisband en een scheurtje in de buitenmeniscus op. Onmiddellijk kon hij een streep door het seizoen zetten. Na een lange revalidatie bewees Luirink tijdens de afgelopen competitiejaargang niets aan kwaliteit te hebben ingeleverd. "Het is voor mij een fantastisch jaar geweest", vertelt de Amsterdammer in Groningse dienst. "Ik bleef me dit seizoen continu ontwikkelen en heb veel sterke wedstrijden gespeeld."

Door zijn goede prestaties mag Luirink zich in de belangstelling verheugen van verschillende clubs. Zo heeft AZ zich bij Groningen al officieel gemeld voor de verdediger. "En als je de kranten moet geloven, kan ik inmiddels overal heen", zegt Luirink glimlachend. "Van mijn zaakwaarnemer hoor ik het wel als er iets echt concreet mocht worden. Ik zeg altijd tegen hem: als het niet concreet is, dan hoef ik helemaal niets te weten. Het is wel zo dat ik hoop om uiteindelijk bij een topclub te belanden. Maar wanneer die tijd is aangebroken weet ik niet."

Mocht het de komende weken niet tot een transfer komen, dan blijft Luirink met plezier bij Groningen. "Het is belangrijk dat ik ieder jaar wat bij kan leren. Groningen is zeker van Europees voetbal en dan kan ik veel ervaring opdoen. Helemaal als jonge speler, dus dat is sowieso extra mooi voor volgend seizoen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen