Zuiverloon op middenveld: "Was tijdje geleden"

18 oktober 2012, 16:22

Gianni Zuiverloon maakte woensdag in een benefietwedstrijd zijn rentree na zeven weken blessureleed, maar deed dat op een voor hem relatief onbekende positie. De rechtsback stond in het duel 'Marco vs. Foppe' opgesteld als centrale middenvelder.

"Dat verraste mij eigenlijk ook wel. Ik heb in mijn carrière al eerder op deze positie gespeeld, maar dat is wel een tijd geleden", zegt de inmiddels 25-jarige Zuiverloon op de website van zijn club SC Heerenveen. De laatste keer dat Zuiverloon op het middenveld speelde, was in het seizoen 2005/ 2006 bij RKC Waalwijk. "Daar speelde ik een heel jaar op het middenveld, dus de plek is niet helemaal nieuw voor mij."

Zuiverloon zou het prima vinden om vaker op het middenveld te spelen. "Ik vind het geen probleem om daar te spelen. Ik heb deze week één keer op het middenveld getraind, en dat ging goed. In deze benefietwedstrijd heb ik ook laten zien dat ik daar kan spelen. De trainer zal uiteindelijk bepalen op welke positie ik kom te staan."

Belangrijk voor Zuiverloon is vooral dat hij, na zijn blessureperiode, weer fit is. "Dit duel was voor mij de eerste test na mijn blessure. Ik heb het doorstaan. Sprinten, wegdraaien, springen; ik kon het allemaal goed meedoen. Daar ben ik heel blij mee."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen