Manager Ploegsma bevestigt vertrek Jans bij Standard

22 oktober 2012, 23:12   Bijgewerkt: 23 oktober 2012, 09:56

Ron Jans is niet langer trainer bij Standard Luik. Kees Ploegsma, die de belangen van Jans behartigt, bevestigde het vertrek van diens client maandag tegenover het Belgische Sporza. "Beide partijen gaan uit mekaar", luidde het duidelijke commentaar van Ploegsma.

Jans was pas sinds afgelopen zomer in dienst bij de Belgische club. De oud trainer van onder meer Heerenveen en Groningen startte met veel enthousiasme bij de tienvoudig Belgisch kampioen, maar vond zijn ploeg na elf wedstrijden terug op een teleurstellende twaalfde plaats. De winst op Anderlecht begin deze maand hield Jans nog even in het zadel, maar een nieuwe nederlaag afgelopen weekend (3-1 bij Bergen) kostte hem uiteindelijk toch de kop.

Standard noemt het afscheid in een verklaring onvermijdelijk, maar vindt het niettemin spijtig dat de samenwerking maar zo kort heeft geduurd. "Het is erg jammer dat er zo een einde aan moest komen. De Nederlandse coach is erin geslaagd snel een fantastische relatie op te bouwen met zijn staf, spelers en de supporters. Helaas leidde dat niet tot de gewenste resultaten."

De ploeg uit Luik polste inmiddels Felice Mazu, die op dit moment tweedeklasser WS Woluwe onder zijn hoede heeft, voor de opvolging van Jans.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen