NAC zet Karelse op straat na belabberde start

Ger
23 oktober 2012, 09:48   Bijgewerkt: 23 oktober 2012, 12:27

John Karelse moet boeten voor de teleurstellende resultaten van NAC Breda. De 42-jarige trainer is dinsdag ontslagen door de Brabanders. Dat heeft een woordvoerder van NAC bevestigd. Na negen competitieduels staat de club op slechts vijf punten. Afgelopen zaterdag ging de laagvlieger in eigen huis nog kansloos onderuit tegen Vitesse (0-3).

NAC maakt later dinsdag tijdens een persconferentie het ontslag officieel bekend. Dan moet ook duidelijk worden wie Karelse zal opvolgen. De training werd na het ontslag van de voormalige doelman geleid door assistent-trainer Adrie Bogers en oud-speler Nebojsa Gudelj. NAC betaalt dit seizoen de prijs voor het financiële wanbeleid van de afgelopen jaren. De club uit Breda heeft al tijden geen budget beschikbaar voor een investering.

"Ik maak me zorgen", liet Karelse na de nederlaag tegen Vitesse nog weten. "We moeten nu punten gaan pakken, maar als we de goals weggeven zoals in deze wedstrijd ga je er weinig van maken dit jaar." De Bredanaars wonnen pas één duel; dat was nota bene tijdens de viering van het honderdjarig jubileum. AZ werd toen in het eigen Rat Verlegh Stadion met 2-1 aan de kant geschoven.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen