Groep G: Barça vloert Celtic in slotminuut

23 oktober 2012, 22:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 09:18

FC Barcelona is op het nippertje ontsnapt aan puntenverlies. Voor eigen publiek leken de Catalanen niet verder te komen dan 1-1 tegen Celtic, maar in de laatste minuut van de blessuretijd bezorgde Jordi Albi de ploeg alsnog de volle winst.

De winst van Barça was verdiend, maar vanzelf ging het niet. De ploeg poetste op slag van rust een vroege achterstand weg en jaagde daarna de volledige tweede helft op de 2-1, maar de bal leek er niet in te willen. Celic vocht voor wat het waard was en kende in doelman Fraser Forster zijn uitblinker. De keeper hield een aantal goede kansen uit zijn doel en had mazzel dat een poging van invaller Villa op de paal kwam.

Net toen het puntje binnen leek voor Celtic, sloeg Barça alsnog toe. Linksback Jordi Alba scoorde en zorgde er zo voordat de Catalaanse club alsnog de volle winst pakte.

Voor Spartak Moskou bleek in dezelfde groep driemaal scheepsrecht te zijn. Nadat het deze CL al twee keer een 2-1 voorsprong uit handen gaf, slaagde het er tegen Benfica wel in om de winst over de streep te trekken. Ook nu kwam Spartak met 2-1 voor, maar in tegenstelling tot de vorige duels veranderde nu niets meer aan de score.

Spartak Moskou had dit seizoen al veel complimenten gekregen, maar geen punten. Op bezoek bij FC Barcelona leken de Russen voor een stunt van jewelste te gaan zorgen, maar een 1-2 voorsprong werd in de laatste twintig minuten uit handen gegeven (2-3). Thuis tegen Celtic overkwam Spartak hetzelfde. Ook toen stonden de Russen na zeventig minuten met 2-1 voor, maar ging het in de slotfase helemaal mis.

Bij Benfica kwam Ola John in de slotfase als invaller in de ploeg. Voor de oud-speler van FC Twente betekende dit zijn debuut in de hoofdmacht van de Portugese club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen