Hannover 96 ontsnapt bij Helsingborg

25 oktober 2012, 21:05   Bijgewerkt: 25 oktober 2012, 21:53

Hannover 96 stevent af op een plek in de knock-outfase van de Europa League. De Duitsers wonnen donderdagavond na een spectaculaire slotfase bij het Zweedse Helsingborg. Het werd 1-2.

Door een vroege treffer van Mame Biram Diouf leek Hannover verdiend te gaan winnen in Zweden, maar in blessuretijd kwam de thuisploeg via Alvaro Santos langszij. Een minuut later schoot Didier Konan Ya Hannover, met het nodige fortuin, alsnog naar de overwinning.

Daardoor blijft Hannover 96 koploper in groep L. De Duitsers hebben na drie wedstrijden zeven punten. Levante, dat FC Twente met 3-0 versloeg, staat tweede met zes punten. De Tukkers hebben pas twee punten en moeten in de terugronde dus vol aan de bak om vroegtijdige uitschakeling te voorkomen. Helsingborg, met Rachid Bouaouzan in de basis tegen Hannover, staat laatste met één punt.