Maaskant blijft bij 4-3-3: "Gebaat bij vastigheden"

29 oktober 2012, 17:35

Robert Maaskant is niet van plan te tornen aan de speelwijze van FC Groningen. De coach laat zijn elftal voetballen in een 4-3-3 formatie en hoewel de resultaten nog wat tegenvallen, ziet hij het niet zitten om op korte termijn van die tactiek af te stappen.

"We overwegen continu wat het beste is voor deze groep en wat een winnend elftal kan zijn. Daarbij denken we ook aan een systeem met twee spitsen", zegt hij op de clubsite. "Maar als we het huidige systeem zouden gaan omgooien, dan heeft dat vele andere consequenties. Voor vier, vijf jongens wordt het dan een andere situatie. Dat zou in deze fase voornamelijk onzekerheid opleveren. We zijn juist gebaat bij vastigheden."

Maaskant vindt dat verder gekeken moet worden dan naar alleen de resultaten. "Ondanks het feit dat we twee keer hebben verloren, hebben we toch winst geboekt. Er staat nu geen labiel team meer. Door de resultaten is het misschien een klein beetje hommeles rondom de ploeg, voornamelijk door de berichtgeving over de club. Maar binnen de ploeg heerst de opvatting dat wij het team zijn dat ‘eraan komt’", stelt hij.

Dinsdag staat FC Groningen in het bekertoernooi tegenover ADO Den Haag. Een belangrijk duel, vindt de coach. "Als we ADO uitschakelen en zondag tegen NEC de drie punten pakken, dan ziet de wereld er binnen een week alweer heel anders uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen