De Leeuw kopt Groningen langs ADO Den Haag

Ger
30 oktober 2012, 22:43   Bijgewerkt: 30 oktober 2012, 23:10

FC Groningen heeft de laatste zestien van de KNVB Beker bereikt. De ploeg van trainer Robert Maaskant was dinsdagavond in eigen stadion te sterk voor ADO Den Haag: 1-0. Michael de Leeuw zorgde na ruim een half uur spelen voor de enige treffer.

In een matig duel was de eerste grote kans voor de bezoekers, na slecht wegwerken door doelman Luciano Da Silva. Een afstandsschot van Danny Holla werd van de lijn gekopt door Kees Kwakman. De eerste fatsoenlijke aanval van FC Groningen leverde wel direct een doelpunt op. De Leeuw, in de Eredivisie ook al goed voor vier treffers, kopte knap raak uit een scherpe voorzet van Andraz Kirm.

FC Groningen liet voor de pauze kansen op een grotere voorsprong liggen. Eerst schoot Kirm van dichtbij op de lat en in de rebound werd een kopbal van De Leeuw fraai gekeerd door doelman Robert Zwinkels. Na de rust bleef FC Groningen de gevaarlijkste ploeg, ook omdat ADO achterin meer ruimte weggaf. Een tweede treffer bleef echter uit.

Op 31 augustus had ADO op eigen veld ook al verloren van FC Groningen (0-1). Dat was destijds de eerste competitiezege voor de ploeg van Maaskant.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen