NAC pas na strafschoppen langs amateurs HBS

31 oktober 2012, 22:16   Bijgewerkt: 31 oktober 2012, 22:29

De amateurs van de Haagse club HBS hebben woensdag hun naam eer aan gedaan in de bekerwedstrijd tegen de profs van NAC Breda. 'Houdt Breaf Stant' hield het vol tot en met de verlenging. Pas in de beslissende strafschoppenserie moest de moedige ploeg capituleren.

NAC won de penaltyreeks dankzij twee reddingen van doelman Jelle ten Rouwelaar en is naar de achtste finales van de KNVB-beker. Na 90 minuten was het 1-1, in de extra tijd werd niet gescoord.

NAC beleefde een gevreesde zware bekeravond in eigen stadion. De club van interim-trainer Adrie Bogers kreeg volop kansen, maar verzuimde keer op keer ze te benutten. Tegen de verhouding in was het Sami Aoulad Said die in de 37e minuut scoorde voor HBS.

Pas diep in de tweede helft zorgde Anthony Lurling met een afstandschot voor de gelijkmaker. Het slotoffensief in de reguliere speeltijd leverde geen treffer meer op. De verlenging gaf hetzelfde beeld. NAC viel aan, was vaak dichtbij het winnende doelpunt (onder anderen Andreas Lasnik en Mats Seuntjens), maar kreeg de bal niet achter doelman Gianni Kamperveen.

In de strafschoppen zette NAC de zaken alsnog naar zijn hand. Lasnik, Danny Verbeek, Seuntjens en Schalk schoten raak.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen