Amoah over missers: "Had dit duel echt pech"

2 november 2012, 08:03

Matthew Amoah maakte tegen Hollandia zijn officiële debuut voor SC Heerenveen. Kansen om zijn debuut op te leuken met een doelpunt kreeg de Ghanees genoeg, maar de bal wilde er niet in. Hij kreeg zo veel kansen, dat hij zelf de tel kwijt raakte.

"Ik weet echt niet meer hoeveel kansen ik gemist heb", zegt Amoah op de site van zijn club. "Acht? Zou best kunnen. Ik baal er wel van. Ik raakte de lat, dan weer de keeper, en de bal werd ook nog een keer van de lijn gehaald. Ik had in dit duel echt pech."

Amoah mocht tegen Hollandia meespelen omdat Alfred Finnbogason rust kreeg. "Soms heb je zo’n wedstrijd waarin het niet lukt om te scoren. Het is balen, want een spits moet in deze wedstrijden gewoon scoren. Maar het is nu geweest. Ik moet mijn hoofd leeg maken en weer doorgaan. Ik zal geduldig wachten op een nieuwe kans."

Ondanks alle missers van Amoah won SC Heerenveen wel, met 1-0. "Ik heb nog niet zo heel veel minuten gemaakt, daarom is het voor mij lekker dat ik een hele wedstrijd gespeeld heb. Het zou natuurlijk nog mooier zijn geweest als ik ook gescoord had. Toch ga ik niet met een vervelend gevoel naar huis. Ik hoorde dat FC Twente uitgeschakeld is in het bekertoernooi. Dat geeft maar weer aan dat wedstrijden winnen het belangrijkste is. We zijn door in de beker, daar ben ik heel blij mee."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen