Walcott kan records breken

9 mei 2006, 16:33

Theo Walcott kan komende zomer historie schrijven. De pas 17-jarige aanvaller is door Sven-Göran Eriksson opgenomen in de WK-selectie van Engeland en lijkt hierdoor een grote kans te maken om de jongste Engelse international ooit te worden. Als Walcott speelminuten krijgt in de oefenwedstrijden tegen Bulgarije en Jamaica, lost hij Wayne Rooney af als jongste debutant ooit in de Engelse nationale ploeg. 

Dit is echter niet het enige record dat Walcott kan verbreken. Mocht Engeland er in slagen om de finale van het WK te bereiken, kan Walcott de jongste speler ooit in een WK-finale worden. Dat record staat op dit moment op naam van Pele, die 17 jaar en 249 dagen oud was toen hij in 1958 de WK-finale speelde. Op 9 juli 2006, de dag van de WK-finale, zal Walcott 17 jaar en 116 dagen oud zijn. 

Walcott zal, mits hij speelminuten krijgt van Eriksson, in ieder geval in de top-drie van jongste spelers op een WK aller tijden doordringen. De jongste speler in de historie is nog altijd de Noord-Ier Norman Whiteside, die 17 jaar en 41 dagen oud was toen hij debuteerde op een mondiaal eindtoernooi. De nummer twee van deze lijst, Samuel Eto'o, was 17 jaar en 99 dagen toen hij in 1998 debuteerde op een WK. Walcott zal, op de dag van Engelands eerste WK-wedstrijd, 17 jaar en 86 dagen oud zijn.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen