Kuyt leidt Fenerbahçe naar zege op Limassol

8 november 2012, 21:20   Bijgewerkt: 8 november 2012, 21:39

Dirk Kuyt heeft weer zijn waarde bewezen voor Fenerbahçe. De Katwijkse spits opende donderdag in de Europa League-wedstrijd tegen AEL Limassol de score met een knappe goal. De Turken triomfeerden uiteindelijk met 2-0.

Kuyt tekende in de elfde minuut voor de 1-0. De Oranje-international reageerde alert bij een corner, speelde zichzelf vrij in de kleine ruimte en schoot raak. Moussa Sow legde vlak voor rust de eindscore vast op 2-0. AEL speelde in de laatste twintig minuten met tien man, Edwin Ouon kreeg rood voor het neerhalen van een doorgebroken speler. Desondanks veranderde aan de score niets meer.

Fenerbahçe staat op de drempel van de volgende ronde. Het heeft na vier duels tien punten en gaat daarmee aan de leiding in groep C. Borussia Mönchengladbach en Olympique Marseille delen met vijf punten de tweede plaats. AEL staat met één punt onderaan. BMG en Marseille hielden elkaar in Frankrijk in balans (2-2).

In poule E is Steaua Boekarest vrijwel zeker van poulewinst. De Roemenen zegevierden met 2-1 bij Molde FK en hebben nu tien punten. VfB Stuttgart staat met vijf punten tweede. De Duitsers wonnen met 0-2 bij FC Kopenhagen en strijden met de Denen (vier punten) en Molde (drie punten) om de tweede positie.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen