Van Ginkel bij Oranje, Stekelenburg vraagteken

9 november 2012, 12:10   Bijgewerkt: 9 november 2012, 12:31

Marco van Ginkel staat voor zijn debuut in Oranje. Bondscoach Louis van Gaal heeft de middenvelder van Vitesse opgeroepen voor het oefenduel met Duitsland, komende woensdag in de ArenA. Keeper Maarten Stekelenburg ontbreekt in eerste instantie, Ajax-doelman Kenneth Vermeer behoort al wel tot de 19-koppige groep.

Stekelenburg komt er alsnog bij als hij dit weekend met AS Roma meespeelt in de derby tegen Lazio. De oud-Ajacied kampt met een spierblessure. Met Tim Krul én Kenneth Vermeer telt de huidige selectie slechts twee doelmannen. Ook Michel Vorm zit in de lappenmand.

Wat voor Stekelenburg geldt, geldt ook voor Kevin Strootman, Jeremain Lens en Luciano Narsingh. Als zij dit weekend fit genoeg zijn om te spelen voor hun club, worden ze alsnog bij de groep gehaald. Spelers als Jordy Clasie, Siem de Jong, Adam Mahger, Stefan de Vrij en Gregory van der Wiel zijn gepasseerd. Ook Daley Blind, Bas Dost, Douglas, Ruben Schaken, Nick Viergever en Jeroen Zoet zijn afgevallen.

Voor zijn keuzes heeft Van Gaal vooral gekeken naar de vorm van zijn spelers, zei hij. "Het is mijn taak als bondscoach om spelers op te roepen, die goed in vorm zijn. Deze selectie is daar een gevolg van. Ook in deze selectie zitten spelers die in mijn ogen niet de beste vorm hebben, maar ik zal er toch elf moeten opstellen tegen Duitsland."

Volledige selectie Oranje

Doel: Tim Krul (Newcastle United), Kenneth Vermeer (Ajax)

Verdediging: John Heitinga (Everton), Daryl Janmaat (Feyenoord), Bruno Martins Indi (Feyenoord), Joris Mathijsen (Feyenoord), Ricardo van Rhijn (Ajax), Ron Vlaar (Aston Villa), Jetro Willems (PSV)

Middenveld: Ibrahim Afellay (Schalke 04), Urby Emanuelson (AC Milan), Nigel de Jong (AC Milan), Rafael van der Vaart (Hamburger SV), Marco van Ginkel (Vitesse)

Aanval: Eljero Elia (Werder Bremen), Klaas-Jan Huntelaar (Schalke 04), Dirk Kuyt (Fenerbahçe), Robin van Persie (Manchester United), Arjen Robben (Bayern München)

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen