Kuyt helpt Fenerbahçe-tiental aan punt

17 november 2012, 20:08

Fenerbahçe heeft niet kunnen profiteren van de thuisnederlaag die Galatasaray vrijdag leed tegen Karabukspor (1-3). De topclub uit Istanbul kwam zaterdag op visite bij Eskisehirspor niet verder dan 1-1.

Door een rode kaart van Caner Erkin speelde Fenerbahçe ruim een uur met tien man. Op slag van rust kwam het tiental op achterstand door een rake penalty van Necati Ates. Op aangeven van Dirk Kuyt sleepte Moussa Sow tien minuten na de pauze toch nog een punt uit het vuur voor Fenerbahçe.

Bij winst had Fenerbahçe zich naast Galatasaray en Antalyaspor aan kop van de Super Lig genesteld, maar nu bedraagt de achterstand twee punten. Antalyaspor heeft nog een wedstrijd tegoed. De werkgever van Ismail Aissati ontvangt zondag Besiktas. Nummer vier Genclerbirligi won ook niet. Ondanks een goal van Hursut Meriç werd in eigen huis 1-1 gespeeld tegen Sivasspor.