Koeman: "Situatie met Leerdam doet pijn"

21 november 2012, 11:20

Het zit Ronald Koeman niet lekker dat hij Kelvin Leerdam op een zijspoor heeft moeten zetten bij Feyenoord. De trainer doet geen beroep meer op de middenvelder sinds hij heeft laten weten dat hij zijn aflopende contract niet gaat verlengen. Dat doet hij in het belang van de club, maar gemakkelijk vindt Koeman het zeker niet.

"Het doet mij absoluut pijn", zegt hij in NUsport. "Leerdam is een speler die zich altijd correct gedragen heeft en het maximale voor Feyenoord heeft gedaan. Maar op een gegeven moment kom ik tot zo’n beslissing, omdat ik ook in het belang van de club moet denken. Dat is dan hard, maar het is een traject waar je met een speler in zit."

"Zo’n beslissing neem je niet vanuit het niets. In de periode dat Leerdam twijfelde of hij wilde blijven, heb ik gezegd: ‘Denk goed na over alle consequenties die kunnen plaatsvinden'. Daar heb ik hem later nogmaals naar gevraagd, en hij zei dat hij daar goed over had nagedacht. Het gebeurt helaas nu eenmaal. Je ziet het ook gebeuren met Miralem Sulejmani bij Ajax, dus er zijn meer voorbeelden in dat opzicht", stelt hij.

Tonny Trindade de Vilhena speelt sinds enkele weken op de positie van Leerdam.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen