Laat doelpunt Cavani nekt AIK én PSV

22 november 2012, 23:11

Een laat doelpunt van Napoli heeft ertoe geleid dat PSV na de winter geen Europees voetbal meer speelt. Edinson Cavani zorgde donderdag in de slotfase van de uitwedstrijd bij AIK Solna voor de Italiaanse zege (1-2) en schakelde PSV daarmee uit. De Brabanders verloren zelf in eigen huis met 1-2 van Dnjepr Dnjepropetrovsk, dat zich als groepswinnaar bij de laatste 32 schaart. Napoli wordt tweede.

Napoli-speler Salvatore Aronica kreeg vijf minuten voor tijd een rode kaart. Maar met een man minder pakten de Italianen toch de volle buit. Per Karlsson haalde in blessuretijd Edinson Cavani onderuit in het strafschopgebied, waardoor de bal op de stip ging. Het slachtoffer zelf schoot raak.

Via Blerim Dzemaili, die de bal gelukkig voor de voeten kreeg na een voorzet van Cavani, was Napoli in de twintigste minuut op 0-1 gekomen. Helgi Valur Danielsson maakte een kwartier later gelijk. De AIK-speler kopte fraai raak op aangeven van Viktor Lundberg.

Na vijf wedstrijden heeft Dnjepr twaalf punten, drie meer dan Napoli. Hun voorsprong is voldoende om te overwinteren. PSV en AIK hebben namelijk pas vier punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen