Mulenga was liever motorcrosser geworden

Ger
23 november 2012, 10:26

Jacob Mulenga is bezig aan zijn vierde seizoen bij FC Utrecht. Dat de Zambiaan het tot voetballer heeft geschopt is eigenlijk een bijzonderheid, want hij wilde liever een loopbaan als motorcrosser.

"Mijn broer crosst wel. Van mijn achtste tot mijn vijftiende was ik er ook fanatiek in, maar het is uiteindelijk voetbal geworden", laat Mulenga (28) weten in het AD. De aanvaller deed de ontboezeming tijdens het bekijken van de voetbalfilm 'Africa United' met een groep jongeren. Mulenga heeft bewondering voor het feit dat veel Afrikaanse kinderen er ondanks hun moeilijke omstandigheden iets van willen maken. "Ook als ze het zwaar hebben zie je dat ze genieten van wat ze wel hebben. Die wilskracht is heel belangrijk."

"Ik ben in de gelukkige omstandigheid geweest dat ik in Kitwé niet in een sloppenwijk woonde, mijn ouders hadden het goed en dus konden wij gewone dingen doen, zoals naar school gaan en sporten. Met geweld heb ik nooit te maken gehad. Lang niet iedereen heeft dat geluk. Dat veel Afrikaanse jongeren een hard leven hebben, dat maakt me ook wel triest. Ik doe daarom ook veel aan liefdadigheid. Het voelt onrechtvaardig zelf zo veel te hebben als je anderen ziet lijden. Anderen helpen is voor mij het belangrijkste dat er is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen