Lindegaard: "Homo's hebben een held nodig"

28 november 2012, 09:23

Eén profvoetballer die uit de kast komt, kan een groot verschil maken voor homo's over de hele wereld. Dat denkt Anders Lindegaard, keeper van Manchester United. Volgens hem kan één held veel betekenen voor de acceptatie van homoseksualiteit.

Acceptatie van homo's in het profvoetbal is nog altijd een groot thema. Dat zal zo blijven zo lang niemand uitkomt voor zijn geaardheid, stelt Lindegaard bij Sky Sports. "Ik denk dat een homoseksuele collega nu vooral bang kan zijn voor de reactie van supporters. Mijn indruk is dat spelers er geen problemen mee zouden hebben als een teamgenoot homoseksueel zou zijn, maar de sfeer op de tribune kan hard zijn."

Lindegaard vindt het onbegrijpelijk dat homoseksualiteit nog een taboe is in de sport. "Over de hele wereld wordt steeds liberaler en minder bevooroordeeld gedacht over homoseksuelen, maar de voetbalwereld blijft nog steken in een tijd van intolerantie. Homo's hebben een held nodig, iemand die uit durft te komen voor zijn geaardheid."

Onlangs lanceerde de KNVB al een campagne om acceptatie van homoseksualiteit in het voetbal te bevorderen. Daarbij kwam de bond met deze 'Kom uit de kast'-spot.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen