'Leider' Lindgren tekent voor 3,5 jaar bij Groningen

30 november 2012, 14:42

Rasmus Lindgren is definitief weer speler van FC Groningen. De 28-jarige Zweed heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor 3,5 jaar in Euroborg. "Naast zijn voetbalprestatie op het veld verwachten we van hem een leidende en coachende rol."

Lindgren was transfervrij, want zijn contract bij het Oostenrijkse Red Bull Salzburg werd eind september ontbonden. Hij moet de Groningse selectie van een stukje routine voorzien, legt manager technische zaken Henk Veldmate uit. "Het is algemeen bekend dat wij een jonge en talentvolle selectie hebben, maar ook een groep met weinig ervaring, die wel wat persoonlijkheid kan gebruiken. Wij hebben daarom een tijd terug contact gelegd met Rasmus en hem gevraagd naar zijn plannen voor de toekomst. Daarop hebben wij hem een plaatje voorgehouden waarbij wij Lindgren niet alleen een voorname rol op het veld toedichten, maar ook op het trainingsveld en in de kleedkamer. In alle opzichten dus een speler met toegevoegde waarde."

Veldmate begrijpt dat er in Groningen veel verwacht zal worden van Lindgren. "Rasmus is echter op een leeftijd en ervaren genoeg om hier op een goede manier mee om te gaan. Naast zijn voetbalprestatie op het veld verwachten we van hem een leidende en coachende rol binnen het team en dat zal lang niet altijd voor iedereen zichtbaar en dus meetbaar zijn. Het gaat erom dat de spelersgroep en staf zijn aanwezigheid ervaren en van de impuls die hiervan uitgaat profiteren", stelt hij.

Tussen 2005 en 2008 stond Lindgren ook al onder contract bij FC Groningen. Via Ajax kwam de Zweed in de zomer van 2011 vervolgens bij Red Bull Salzburg terecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen