Arsenal uitgeschakeld door vierdedivisionist

11 december 2012, 23:26   Bijgewerkt: 12 december 2012, 00:07

Donkere wolken pakken zich samen boven het hoofd van Arsene Wenger. De geplaagde Franse manager zag zijn Arsenal zich dinsdag blameren in de kwartfinale van de League Cup. Het ging bij vierdeklasser Bradford City na penalty's onderuit.

Arsenal was op papier de torenhoge favoriet, maar had het bijzonder moeilijk in het sfeervolle Coral Windows Stadium. In de zestiende minuut kwam het op achterstand; Gary Thompson tikte volledig ongedekt een vrije trap binnen.

Arsenal trad in vrijwel zijn sterkste opstelling aan, maar wist desondanks amper kansen af te dwingen, al raakte Francis Coquelin na rust wel de paal. Met veel inzet leek het hardwerkende Bradford het al in negentig minuten te beslissen, maar vlak voor tijd viel dan toch de 1-1; Thomas Vermaelen kopte raak uit een corner.

In de verlenging kon Arsenal niet doordrukken, waardoor strafschoppen tot de beslissing moesten leiden. Bradford ging vol zelfvertrouwen naar de stip; de laatste acht penaltyseries had het immers in winst omgezet.

Nummer negen leek al snel te volgen, want de eerste twee Arsenal-strafschoppen gingen via Santi Cazorla en Marouane Chamakh mis. Met twee reddingen herstelde Wojciech Szczesny echter de schade. Maar Vermaelen verzuimde de 3-3 binnen te schieten. De oud-Ajacied zag zijn inzet op de paal belanden (3-2). Daarmee was de sensatie in West Yorkshire compleet en kan Arsenal alvast weer een hoofdprijs doorstrepen. The Gunners wachten al sinds 2005 (!) op eremetaal.

In de competitie lijkt succes dit seizoen eveneens uit te blijven. Het staat niet eens halverwege al ruim achter op lijstaanvoerder Manchester United. Wel schaarden de Londenaren zich bij de laatste zestien van de Champions League.

Naast Bradford City bereikte ook Aston Villa de laatste vier van het bekertoernooi. Norwich City werd met 1-4 verslagen, ondanks een 1-0 achterstand. Oud-AZ'er Brett Holman tekende in de 21ste minuut voor de gelijkmaker. Pas in de laatste tien minuten maakten Andreas Weimann (2) en de Belg Christian Benteke het verschil. Bij Aston Villa had Karim El Ahmadi een basisplaats, Ron Vlaar was absent.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen