Van Basten: "Er moet nog een spits af"

9 mei 2006, 20:47

Ruud van Nistelrooy, Dirk Kuyt, Jan Vennegoor of Hesselink of Klaas Jan Huntelaar zal niet mee gaan naar het WK in Duitsland. Bondscoach Marco van Basten liet dinsdag, na de eerste dag van de vierdaagse trainingsstage met een groot deel van de selectie, weten dat hij slechts drie centrumspitsen mee wil nemen naar Duitsland.

"Ik wil slechts drie van de vier spitsen meenemen", verklaarde Van Basten na afloop van de eerste training. "Ik ga eens rustig kijken wie er moet afvallen. Ik kijk niet naar namen. Ik kijk wie er een goede indruk maakt. Daar gaat het mij om. Ik weet dat Kuijt ook op rechts kan spelen. Toch denk ik niet dat ze alle vier mee gaan."

Van Basten, die zijn definitieve selectie maandag bekendmaakt, liet eerder al doorschemeren dat hij op het WK voor Vennegoor of Hesselink een speciale rol in gedachten heeft. "Jan is iemand die iets kan forceren wanneer een wedstrijd op slot zit. Zo iemand heb je nodig", verklaarde de bondscoach.

Overigens begon Van Basten dinsdag met achttien spelers aan de voorbereiding op het WK, dat op 9 juni in Duitsland van start gaat. De vierdaagse trainingsessie dient verschillende doelen. Spelers voor wie het seizoen er al een tijdje op zit, zoals die van bijvoorbeeld Feyenoord en AZ, kunnen de komende dagen weer in hun ritme komen. 

Van Basten trainde dinsdag met de doelmannen Timmer en Stekelenburg en de verdedigers De Cler, Heitinga, Jaliens, Mathijsen, Ooijer en Opdam. De middenvelders Landzaat, Cocu en Sneijder waren evenals de aanvallers Babel, Castelen, Kuijt, Huntelaar, Robben, Vennegoor of Hesselink en Van Nistelrooij van de partij.

Tien internationals ontbraken omdat ze nog clubverlichtingen hebben of geblesseerd zijn. Het gaat om Van der Sar, Boulahrouz, Van Persie, Van Bommel, Van Bronckhorst, Kromkamp en Boateng. De Jong, Van der Vaart en Maduro komen terug van blessures. Zes andere spelers uit de voorselectie van 34 zijn niet door Van Basten uitgenodigd. Ze zijn nagenoeg kansloos voor het WK. Lodewijks, Vlaar, Emanuelson, Bouma, Davids, en Meerdink gaan alleen mee naar Duitsland als één van de andere 28 internationals onverhoopt zwaar geblesseerd raakt.

Nederland speelt op 11 juni, over iets meer dan één maand, zijn eerste WK-wedstrijd.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen