Manchester City herpakt zich in Newcastle

Ger
15 december 2012, 15:46   Bijgewerkt: 15 december 2012, 20:34

Manchester City heeft in de Premier League geen fout gemaakt in de uitwedstrijd tegen Newcastle United. De titelverdediger sloot het bezoek aan St James' Park af met een 1-3 zege. Door het resultaat verkleint City de achterstand op koploper Manchester United tot drie punten. Vorige week was de formatie van manager Roberto Mancini nog onderuit gegaan tegen de stadsrivaal.

Sergio Agüero bracht City zaterdag al vroeg aan de leiding. In het vervolg van de eerste helft hielpen de bezoekers diverse goede kansen om zeep, maar vlak voor de pauze was het toch opnieuw raak. Uit een hoekschop verdubbelde Javi García de marge met een kopbal. Davide Santon mocht zich de 0-2 aanrekenen. De bij de tweede paal geposteerde verdediger had de bal eigenlijk voor de doellijn moeten wegwerken.

Demba Ba bracht de spanning enkele minuten na de hervatting terug door na een afgeslagen corner voor de aansluitingstreffer te zorgen. De gelijkmaker, die gezien het spelbeeld onverdiend zou zijn geweest, bleef echter uit. Uiteindelijk besliste Yaya Touré het duel door de 1-3 te scoren.

Newcastle, dat aantrad met Tim Krul en Vurnon Anita, dreigt door de nederlaag verder weg te zakken in de kelder van de Premier League. City krijgt concurrent United weer in het vizier, al komt de lijstaanvoerder later op zaterdag nog in actie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen