Van Oostveen: "Oranje-spelers niet fit op EK"

18 december 2012, 22:35   Bijgewerkt: 18 december 2012, 22:45

Wat tijdens het toernooi al gesuggereerd werd, heeft onderzoek nu uitgewezen: de Oranje-internationals waren tijdens het afgelopen EK, dat volledig mislukte, niet fit genoeg. KNVB-directeur Bert van Oostveen erkent in Voetbal International dat de spelers conditioneel gezien niet op hun best waren in Polen en Oekraïne.

"De spelers bleken niet fit. Een onderzoek heeft dat beeld bevestigd", zegt Van Oostveen in het kerstnummer van het blad. In het interview geeft de directeur betaald voetbal aan dat hij zich tijdens het EK stoorde aan het gedrag van Robin van Persie, die weigerde met de pers te praten. "Ik heb de bondscoach een paar keer gesproken tijdens het toernooi en hem mijn mening gegeven." Ingegrepen heeft hij echter niet. "Je weet ook dat de resultaten niet crescendo zijn. Op zo'n moment wil je niemand onnodig onder druk zetten. Ik wilde de verhoudingen niet verder vertroebelen."

Na het EK was Van Oostveen verantwoordelijk voor de aanstelling van Louis van Gaal als nieuwe bondscoach. Naast Van Gaal sprak hij ook met de zaakwaarnemer van Guus Hiddink over de vacante functie, vertelt hij. "Ik ben redelijk close met Cees van Nieuwenhuizen. Die heeft een verleden bij Nike, een van onze sponsors. Dus ik kon wel redelijk inschatten hoe de vlag erbij hing. Het paste niet binnen ons plaatje."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen