Zulte-Waregem morst twee punten bij Bergen

Ger
22 december 2012, 23:11

Zulte-Waregem heeft schade opgelopen in het uitduel met middenmoter Bergen. De nummer twee van de Belgische competitie bleef zaterdagavond op 1-1 steken. Mustapha Toubabo bracht de thuisclub drie minuten voor het einde van de eerste helft op voorsprong. Op slag van rust bepaalde Mbaye Leye de eindstand.

Door het gelijkspel komt Zulte-Waregem op 41 punten uit 21 wedstrijden. Koploper Anderlecht heeft er vijf meer, maar kan die voorsprong zondag nog uitbreiden in het uitduel met Racing Genk. Dat is tevens de wedstrijd tussen beide Nederlandse trainers; John van den Brom en Mario Been.

Hekkensluiter Cercle Brugge, met trainer Foeke Booy, pakte een punt in het thuisduel met Waasland-Beveren (2-2). Daar schoot de ploeg weinig mee op; Cercle staat nog steeds onderaan.