United en rivaal City boeken benauwde zeges

Ger
29 december 2012, 17:44   Bijgewerkt: 29 december 2012, 18:25

Koploper Manchester United en directe achtervolger Manchester City hebben zaterdag geen fout gemaakt in de Premier League. De ploeg van manager Alex Ferguson boekte een zuinige overwinning op West Bromwich Albion: 2-0. Stadsrivaal City hield drie punten over aan de uitwedstrijd tegen Norwich City: 3-4.

Met een veredeld B-team kwam United op Old Trafford vroeg aan de leiding dankzij een eigen doelpunt van Gareth McAuley. Robin van Persie begon het duel op de reservebank. Ferguson liet de Oranje-international na ruim een uur invallen voor Shinji Kagawa. In blessuretijd verdubbelde Van Persie de marge. United gaat door de overwinning met zeven punten voorsprong op City het nieuwe jaar in. De volgende speelronde in Engeland staat op nieuwjaarsdag op het programma.

Edin Dzeko was in Norwich met twee treffers belangrijk voor City. De overige goals van de titelhouder kwamen op naam van Sergio Agüero en Mark Bunn (eigen doelpunt). Bij City incasseerde Samir Nasri vlak voor de pauze een directe rode kaart. Tegen tien man kwam Norwich via Russell Martin een kwartier voor tijd op 3-4, maar in de resterende minuten bleef de gelijkmaker uit.

Fulham was thuis niet opgewassen tegen Swansea City: 1-2. De ploeg uit Wales, met Dwight Tiendalli, Jonathan de Guzman en Kemy Agustien in de basis, kwam door goals van Danny Graham en De Guzman op 0-2. Het Fulham van trainer Martin Jol wist alleen iets terug te doen via ex-FC Twente-speler Bryan Ruiz. Doelman Michel Vorm zat op de bank bij Swansea.

Aston Villa kampt met een ernstige vormcrisis. Na de zware nederlagen bij Chelsea (8-0) en thuis tegen Tottenham Hotspur (0-4), verloor de club uit Birmingham ook tegen Wigan Athletic: 0-3.