Pro Patria-voorzitter begrijpt stoppen AC Milan

3 januari 2013, 20:57

Pietro Vavassori, de voorzitter van Pro Patria, heeft alle begrip voor AC Milan om van het veld te stappen in het onderlinge oefenduel (donderdag). Fans van de Italiaanse vierdeklasser zongen voortdurend racistische liederen en na 25 minuten was de maat vol voor Milan. Onder aanvoering van Kevin-Prince Boateng verlieten ze het veld.

"Deze supporters zijn geen vaste bezoekers van onze wedstrijden. Zij hebben doelbewust dit voetbalfeest kapotgemaakt", zegt Vavassori tegen Sky Italia. "Ik ben verbitterd en voel me sprakeloos. Als club sta je machteloos in deze dingen. De beslissing van AC Milan om van het veld te stappen is volkomen begrijpelijk."

Inmiddels heeft AC Milan op zijn website een statement geplaatst over het voorval. "Busto Arsizio (de thuisstad van Pro Patria, red.) is een beschaafde stad. Dat kan niemand ontkennen. Maar dit gedrag van een kleine, kleine groep mensen kunnen we niet negeren. Zij moeten zich schamen voor het verpesten van een leuke middag. Mensen wilden genieten van een leuke oefenwedstrijd, maar helaas heeft een klein groepje dat onmogelijk gemaakt. Zij teisteren het Italiaanse voetbal met hun gedrag."

In het Italiaanse voetbal komen racistische spreekkoren nog regelmatig voor.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen