Barcelona laat niets heel van Cordoba

10 januari 2013, 23:32   Bijgewerkt: 11 januari 2013, 08:06

FC Barcelona heeft zich met overmacht geplaatst voor de kwartfinales van het Spaanse bekertoernooi. Cordoba had niets in te brengen en verloor met 5-0. David Villa en Alexis Sanchez scoorden allebei twee keer. Lionel Messi zat de hele wedstrijd op de bank bij de koploper uit de Spaanse competitie.

Het eerste duel had Barcelona al met 2-0 gewonnen, waardoor verschillende spelers rust kregen. David Villa mocht wel starten en hij liet zich zien. De aanvaller scoorde twee goals binnen een paar minuten, nadat Thiago Alcantara de thuisploeg na ruim een kwartier spelen op voorsprong had gezet.

In de tweede helft maakte Alexis Sanchez het feest compleet. De Chileen scoorde tien minuten na rust de 4-0, waarna hij vlak voor tijd de eindstand op het scorebord zette met zijn tweede treffer.

Barça zal in de kwartfinales spelen tegen Malaga. Real Madrid, dat zich gisteren al plaatste, treft Valencia.