Silva wil ManU eind februari achterhaald hebben

11 januari 2013, 10:29

De achterstand van Manchester City op koploper Manchester United bedraagt zeven punten, maar dat baart David Silva nog geen enkele zorgen. De spelmaker van Man City is er van overtuigd dat zijn club alsnog landskampioen kan worden.

"Het zal niet gemakkelijk worden, maar ons doel is om Man United eind februari achterhaald te hebben", zegt Silva bij Sky Sports. Hij put moed uit het verloop van vorig seizoen, toen City na een achterstand van acht punten alsnog de titel pakte. "We hebben vorig seizoen gezien dat een voorsprong geen garantie is voor de titel."

"Ons belangrijkste doel voor dit seizoen was de Champions League, maar nu we daar uit liggen gaan we vol voor het kampioenschap", vervolgt de 27-jarige Spaanse middenvelder. "We moeten de komende periode laten zien dat we kampioen van Engeland zijn en willen blijven. De weg is nog lang, maar het kan. We moeten er in ieder geval voor zorgen dat de voorsprong van Man United niet groter wordt."

Komend weekend kan al cruciaal worden voor City. De landskampioen speelt de zware uitwedstrijd tegen Arsenal, terwijl United rivaal Liverpool op bezoek krijgt.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen