'Dubbelslag' Walters leidt zege Chelsea in

12 januari 2013, 17:53   Bijgewerkt: 12 januari 2013, 20:09

Chelsea heeft zaterdag de derde plaats in de Premier League overgenomen van Tottenham Hotspur. De Londenaren overtuigden in de lastige uitwedstrijd bij Stoke City (0-4) en profiteerden daarmee optimaal van het puntenverlies dat de stadgenoot eerder op de dag leed in de derby tegen Queens Park Rangers (0-0).

Stoke had deze competitie pas één keer verloren in het eigen Britannia Stadium. Het verwachte hete middagje in Stoke-on-Trent bleef echter uit voor Chelsea. Dat had de club van manager Rafael Benitez vooral te danken aan Jonathan Walters. De speler van de thuisclub werkte de bal twee keer in eigen doel en daarmee was het verschil gemaakt. Via Frank Lampard (penalty) en Eden Hazard liep Chelsea verder uit. Walters kreeg in de slotfase nog een uitgelezen mogelijkheid om de middag toch met een kleine glimlach te kunnen afsluiten, maar hij schoot zijn strafschop via de lat over. Bij Chelsea bleef de jonge Nederlander Nathan Ake overigens op de bank.

Subtoppers Everton en West Bromwich Albion morsten punten. Everton kwam niet verder dan 0-0 in het thuisduel met Swansea City. John Heitinga ontbrak bij The Toffees. Bij de bezoekers was wel volop oranje aanwezig. Michel Vorm, Dwight Tiendalli en Kemy Agustien stonden in de basis, Jonathan De Guzman viel in.

West Bromwich Albion speelde een knotsgekke wedstrijd bij Reading FC. Door twee doelpunten van Romelu Lukaku kwam het met 0-2 voor en leek er geen vuiltje aan de lucht. In de laatste acht minuten boog Reading de achterstand echter om in een 3-2 overwinning. Daarmee draagt het de rode lantaarn over aan Queens Park Rangers. Pavel Pogrebnyak tekende in de negentigste minuut voor de winnende treffer.

Basisspelers Tim Krul en Vurnon Anita bleven met Newcastle United op 0-0 steken op visite bij Norwich City. Met Ron Vlaar op de bank ging Aston Villa in eigen huis ten onder tegen Southampton, waar Jos Hooiveld weer eens een basisplek had: 0-1. Hierdoor is Aston Villa onder de rode streep beland. Wigan Athletic, dat met Ronnie Stam als invaller 1-1 speelde bij het Fulham van coach Martin Jol, kwam voorbij.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen