Sporting Kansas City breekt met Livestrong

Ger
16 januari 2013, 11:44

Sporting Kansas City heeft alle banden met Livestrong verbroken. De club uit de Major League Soccer sloot in maart 2011 een langjarige verbintenis met de door Lance Armstrong opgerichte kankerstichting.

Kansas City zegt in een verklaring zich niet te kunnen vinden in de handelswijze van de organisatie. "De afgelopen maanden waren we met Livestrong in gesprek over een nieuwe invulling van onze samenwerking. Dinsdagochtend hebben we met teleurstelling moeten vaststellen dat de andere partij ons door middel van agressieve tactieken wilde dwingen akkoord te gaan met een onbevredigende regeling. Ons geloof en vertrouwen in deze samenwerking hebben permanente schade opgelopen, daarom beëindigen we onze overeenkomst met Livestrong."

De breuk betekent onder meer dat Livestrong verdwijnt als naamgever van het stadion. Het onderkomen van Sporting Kansas City zal nu door het leven gaan als Sporting Park. Overigens is Armstrong niet meer betrokken bij Livestrong. Nadat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA een onthullend rapport over het dopingverleden van de oud-wielrenner had gepubliceerd, trad hij terug als voorzitter van de stichting. De Texaan stapte vervolgens ook uit het bestuur.

Het laatste wielernieuws lees je op WielerUpdate.nl

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen