Utrechter Vriends stapt over naar Go Ahead

16 januari 2013 – Bart Vriends zet zijn carrière voort bij Go Ahead Eagles. De ploeg uit Deventer huurt de 21-jarige verdediger voor een half seizoen van FC Utrecht, waar zijn contract in de zomer afloopt. Daarna, per 1 juli 2013, gaat een tweejarig contract in.

Vriends speelde in totaal elf jaar bij FC Utrecht en was dit seizoen aanvoerder van het beloftenelftal. Tot een debuut in de hoofdmacht kwam het niet. "Na al die jaren bij FC Utrecht had ik graag mijn debuut gemaakt in Stadion Galgenwaard”, zegt Vriends op de website van FC Utrecht. "Maar deze stap komt voor mij op het juiste moment. Sportief gezien is dit in mijn ogen de juiste stap in mijn carrière. Ik hoop bij Go Ahead Eagles veel te spelen en de volgende stap in mijn ontwikkeling te zetten."

Trainer Erik ten Hag van Go Ahead Eagles is blij met de komst van de verdediger. Hij beschrijft Vriends als 'een echte verdediger, fysiek sterk en met leidinggevende capaciteiten.' "Wij hebben hem vastgelegd voor de lange termijn, waarmee we aangeven dat wij heel veel vertrouwen in hem hebben. Voor hem is het zaak dat hij snel in competitie komt", zegt de coach op de website van de ploeg uit Deventer.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd