Ajax zet Blind op straat

10 mei 2006, 10:01

Ajax heeft, zoals verwacht, Danny Blind uit zijn functie ontheven. De oefenmeester wordt volgens de clubleiding ontslagen omdat hij de belangrijkste doelstelling, de landstitel, niet gehaald heeft. Daarnaast verwijt de club hem dat Ajax het afgelopen seizoen geen aanvallend, attractief en dominant voetbal gespeeld heeft. Naar alle waarschijnlijk zal Henk ten Cate binnenkort gepresenteerd worden als opvolger van Blind.

Het bestuur van Ajax gaf drie redenen voor het ontslag van Blind. Naast het missen van de landstitel en het matige spel, verwijt de club hem ook dat zowel het collectief als de spelers onvoldoende progressie geboekt hebben. Ook de assistenten van Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol, worden uit hun functies ontheven.

Ajax benadrukt in een speciaal persbericht dat het ontslag van Blind een weloverwogen beslissing was. "De beoordeling van de technische staf betreft de gehele periode van 14 maanden waarin Danny Blind, Ruud Krol en Gerard van der Lem functioneerden. De besluitvorming omtrent hun positie heeft gisteravond plaatsgevonden tijdens een bijeenkomst met directie en Raad van Commissarissen van Ajax. In de uiteindelijke afweging die heeft geleid tot beëindiging van de samenwerking zijn de resultaten en ontwikkelingen van het gehele seizoen meegewogen, inclusief de gewonnen play offs en de bekerfinale."

"Ajax betreurt het feit dat er in de afgelopen weken commotie is ontstaan omtrent de positie en toekomst van Danny Blind, in het bijzonder daar waar het de rol en stellingname van de clubleiding betreft. Ajax hecht eraan te benadrukken dat zij met haar beslissing om gedurende het seizoen af te zien van een inhoudelijke reactie over de prestaties en resultaten van het eerste elftal en het functioneren van de technische staf, te allen tijde heeft beoogd op een zorgvuldige en integere manier te opereren."

"De clubleiding van Ajax hecht er tot slot aan zijn waardering uit te spreken voor de niet aflatende inzet en betrokkenheid die Danny Blind, Gerard van der Lem en Ruud Krol gedurende het seizoen hebben getoond, niet in de laatste plaats in de afgelopen periode. Aan Danny Blind spreekt de clubleiding zijn bijzondere dank uit voor zijn jarenlange inzet voor en bijdrage aan Ajax", aldus de Amsterdamse club.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen