Zabaleta matchwinner bij City in FA Cup

26 januari 2013, 15:44   Bijgewerkt: 26 januari 2013, 15:57

Manchester City heeft zich door een laat doelpunt van gelegenheidsaanvoerder Pablo Zabaleta geplaatst voor de vijfde ronde van de FA Cup. De ploeg van trainer Roberto Mancini was daardoor op vreemde bodem met 1-0 te sterk voor Stoke City.

City was in de eerste helft de bovenliggende partij en zag David Silva vanuit een vrije trap dichtbij de openingstreffer komen. De thuisploeg wist de bal echter al eerste in het vijandelijke doel te krijgen, ware het niet dat maker Ryan Shawcross buitenspel stond en het doelpunt werd afgekeurd.

Ook in de tweede helft vielen er weinig hoogtepunten noteren. Stoke-speler Glenn Whelan ontsnapte nog aan een rode kaart na een grove charge op Javi Garcia. Vijf minuten voor tijd schoot Zabaleta City alsnog naar de volgende ronde van het bekertoernooi.