Feyenoord komt weer niet tot winst in topper

27 januari 2013, 16:21

Opnieuw is Feyenoord er niet in geslaagd een topwedstrijd in de Eredivisie te winnen. Tegen FC Twente hadden de Rotterdammers weliswaar lang het beste van het spel, maar het bleef 0-0. Door dat resultaat is FC Twente de koppositie kwijt aan PSV, dat zaterdag al drie punten pakte in de uitwedstrijd tegen Heracles. PSV heeft nu één punt meer dan de ploeg uit Enschede, Feyenoord volgt op vijf punten van de Brabanders.

Het was een klein beetje de wedstrijd van de waarheid voor Feyenoord, zondag tegen FC Twente. Voor de zesde keer dit seizoen speelde het tegen een ploeg uit de top-vijf van de Eredivisie en omdat de vorige vijf duels vier nederlagen en één gelijkspel opleverden, moest Feyenoord nu laten zien dat het ook in topwedstrijden kan presteren. Bovendien was een goed resultaat noodzakelijk omdat het anders voorlopig af zou haken in de strijd om het kampioenschap.

FC Twente, tot dit weekend koploper, werd vooral in de eerste helft bij vlagen overlopen. Voor rust vond vrijwel ieder gevaarlijk moment plaats voor de goal van Nikolay Mihaylov, de keeper van de Tukkers. De grootste kansen waren voor Lex Immers en Tonny Trindade de Vilhena, maar Immers schoot recht op Mihaylov en een inzet van Vilhena ging naast het doel.

Pas na een uur leek FC Twente wakker te worden. Binnen twee minuten kwam het drie keer gevaarlijk door, maar door goed verdedigend werk én een beetje geluk hield Feyenoord het doel schoon. De grootste kans voor de Tukkers kwam een kwartier voor tijd, toen uitgerekend oud-Feyenoorder Leroy Fer na een corner van dichtbij in leek te tikken. Zijn inzet werd door Jordy Clasie koppend van de lijn gehaald.

Diezelfde Fer kreeg in de slotfase nog een kans, maar zijn poging belandde in het zijnet. Het bleef 0-0, waardoor PSV de grote winnaar is van het duel in de Kuip.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen