Van Veldhoven looft Pedersen: "Hij heeft iets extra's"

Ger
29 januari 2013, 10:57   Bijgewerkt: 29 januari 2013, 11:03

Trainer Harm van Veldhoven is blij met de ontwikkeling van Niklas Pedersen bij KV Mechelen. De Deen, die bij FC Groningen geen potten wist te breken, nam voor zijn huidige Belgische werkgever al een paar belangrijke treffers voor zijn rekening.

Pedersen scoorde dit prille kalenderjaar in twee competitieduels al drie keer. "Hij heeft iets extra's", zegt zijn coach Van Veldhoven in Extra Time. "Hij scoort gemakkelijk, ook op training trapt hij de ballen los in de kruising. Hij is heel balvaardig, achter elke baltoets zit een idee."

De aanvaller steekt fysiek nog niet in topvorm. Van Veldhoven: "Op zich heeft hij niets. Hij heeft alleen bijna anderhalf jaar niet gespeeld. Bij Groningen speelde hij maar vijf à zes duels naar het einde van het seizoen. Hij ging daarna mee naar het EK, waar hij ook niet altijd fit was."

"In het begin moest hij na een wedstrijd twee dagen apart trainen, nu is dat nog maar één dag. Zo bouwen we op en pieken we naar het weekend. En dat levert wat op: je ziet hem ook in de wedstrijd fysiek groeien."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen